Remuneratie van medewerkers

Wilt u extra betrokken en gemotiveerde medewerkers? Laat hen dan financieel participeren in uw onderneming. Dit kan op eenvoudige wijze via beloning of door eigen investering van medewerkers.

Medewerkers van zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde ondernemingen kunnen in staat gesteld worden te beleggen in de onderneming waarvoor zij werkzaam zijn. Uit onderzoek wordt duidelijk dat dit leidt tot hogere motivatie, betrokkenheid en ondernemerschap. Medewerkersparticipatie is mogelijk door remuneratie in de vorm van winstdeling en door medewerkers te belonen met bijvoorbeeld opties of (certificaten van) aandelen. Daarnaast ontwerpen wij participatieplannen waarbij medewerkers in staat worden gesteld onder aantrekkelijke voorwaarden zelf te investeren in de onderneming.

Van Lanschot Equity Management Services adviseert over de opzet en implementatie van participatieplannen in de vorm van remuneratie en beheert sinds de jaren ’90 van de vorige eeuw diverse participatieplannen voor zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde ondernemingen. Een participatieplan kan eenvoudig opgezet worden, met duidelijke voorwaarden voor alle medewerkers. Wij nemen hierbij veel werk uit handen van uw onderneming, waardoor voor u of uw medewerkers de tijdsinspanning en de complexiteit minimaal zijn.

Gun uw medewerkers een aandeel in uw onderneming en krijg er extra betrokken medewerkers voor terug die u een hoger bedrijfsresultaat zullen opleveren.

Maak een afspraak

Van Lanschot maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de site, voor tracking en voor het bijhouden van statistieken. Gaat u verder op de site? Dan stemt u erin toe dat wij cookies plaatsen.