Aandelen of obligaties uitgeven

Uitgifte van aandelen of obligaties, in een open of besloten omgeving, Van Lanschot maakt het mogelijk. Kies voor de beste oplossing bij uw onderneming om kapitaal op te halen of bestaande financiële instrumenten te verhandelen.

Onderzoekt u de mogelijkheden voor het ophalen van kapitaal door uitgifte van aandelen of obligaties? Wilt u daarbij uw onderneming of fonds (nog) niet naar Euronext brengen, dan is een onderhandse markt via ons (handels)platform een interessant alternatief. U creëert daarmee uw eigen markt, die past bij u en uw onderneming, en bij de beleggers in uw onderneming of fonds(en). Natuurlijk vindt alles plaats binnen wet- en regelgeving.

Richt uw 'eigen beursvloer' in

Besloten

Bijvoorbeeld voor familieleden, leden van een coöperatie en/of medewerkers.

Semi-open

Voor een bepaalde (vaste) groep beleggers.

Open

Voor derden met de mogelijkheid het aan te bieden via ons handelsplatform.

Voor wie?

Ondernemingen met een omzet vanaf € 50 miljoen, een stevige balans en goede vooruitzichten kunnen hun interesse kenbaar maken bij Van Lanschot voor het uitgeven van obligaties of certificaten van aandelen met een minimaal volume van € 5 miljoen. Uitgifte van obligaties of aandelen kan een alternatieve vorm van (groei)financiering zijn. Het verhandelbaar maken van reeds uitgegeven obligaties en/of aandelen is een hulpmiddel bij bedrijfsoverdracht of medewerkersparticipatie.

Ook fondsbeheerders met een gedegen trackrecord en minimaal € 25 miljoen vermogen onder beheer zijn van harte welkom voor een kennismakingsgesprek.

De specialisten van Equity Management Services adviseren ondernemers en bestuurders die een onderhandse markt willen opzetten bij de oriëntatie en de implementatie hiervan. Wij nemen het administratieve beheer uit handen, maken obligaties en aandelen verhandelbaar en geven advies over het communicatietraject naar de (potentiële) investeerders.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van ontwikkelingen via de onderhandse markt? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief ontvangen Maak een afspraak

Van Lanschot maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de site, voor tracking en voor het bijhouden van statistieken. Gaat u verder op de site? Dan stemt u erin toe dat wij cookies plaatsen.